Water Way

 

Description:

The lot selected for Water Way was originally part of the golf course and was an extremely difficult hole.  Eventually, the course was redesigned, and the lot was officially created. Naturally, it had amazing views of mountains and city lights to the southwest and was the perfect site for their home.  Due to the unusual shape of the lot, it took some effort creating a building pad and getting utility services to the building pad via a long driveway.

Frank Lloyd Wright’s prairie style inspired Water Way’s southwest contemporary look. Floor to ceiling glass is incorporated throughout that disappear into low soffits, along with long horizontal lines creating natural stone banding. The stone facade is set in a fish scale pattern with horizontal metal bands. The floor plan is open, but distinctive zones are still designated for the great room, bar, kitchen, sitting area, and dining room through ceiling and material changes. There are views through the spaces, but each area has its own identity.

The home has several unique features including a water feature. It runs from the front courtyard, through the home, and connects to the pool at the rear of the house. Out back there is a bocce ball court for family and friend bonding.